Ruokaohjeet

Ruokaohjeet


Lihapullat kermakastikkeessa
Lihapullat kermakastikkeessa

Ruskeakastike, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Kerma 0,5 kg
Lihapullat 2,5 kg

Valmistusohje
- Lisää ruskeakastikkeeseen vesi ja kerma ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna lihapullat ja kastike ja yhdistä tarjolle.
- Lisää suolaa tarvittaessa.

Feelian Ruskeakastike on konsentraatti ja yhdestä pussista tulee 5-6 l kastiketta riippuen kastikkeen halutusta paksuudesta.
Perinteinen jauhelihakastike
Perinteinen jauhelihakastike

Ruskeakastike, Feelia 3 kg
Vesi 2
Jauheliha, kypsä 2 kg

Valmistusohje :
- yhdistä kaikki ainekset kattilaan tai GN-pakkiin ja kuumenna.
- Lisää suolaa tarvittaessa.

Feelian Ruskeakastike on konsentraatti ja yhdestä pussista tulee 5-6 l kastikettariippuen kastikkeen halutusta paksuudesta.

Yhdestä pussista tulee noin 7kg jauhelihakastiketta.
Punajuuri-aurajuustokeitto
Punajuurisosekeitto, Feelia 3 kg

kerma 0,3 kg
Aurajuustomuru 0,2 kg
Persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella, jotta rakenteesta tulee kuohkea
Lisää tuore hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Lisää kaikki ainekset GN 1/2 150mm vuokaan ja kuumenna höyryssä kannen alla 40 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella ennen tarjoilua, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.
lisää tuore hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.
Kermainen gulassikeitto
Kermainen gulassikeitto

Gulassikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1,5 kg
Kerma 0,25
Persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja lisää tuore hienonnettu persilja ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita, ja lisää tuore hienonnettu persilja ennen tarjoilua.
Nakkiborssikeitto
Nakkiborssikeitto

Borssikeitto, Feelia 3kg
Vesi 2 kg
Nakkipala 0,5 kg
Smetanaa tai creme fraichea

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Lisää vesi ja keittopohja kattilaan. hauduta keittoa 5-10 minuutta ja lisää Nakkipalat. Kiehauta ja tarjoile smetanan tai cremefraichen kanssa

- Höyryssä:
Lisää kaikki ainekset GN 1/2 150mm vuokaan ja kuumenna höyryssä kannen alla 40 minuuttia.

Tarjoile smetanan tai creme fraichen kanssa.
Bataatti-kookoskeitto
Bataatti-kookoskeitto

Bataattisosekeitto, Feelia 3 kg
Kookoskerma 0,3 kg
Kuivattu chilirouhe 5 g
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:

- Kattilassa:
Lisää kaikki ainekset kattilaan.
Kiehauta, lisää hienonnettu persilja ja tarjoile.
Voit sekoitaa keiton sauvasekoittimella ennen tarjoilua, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.

- Höyryssä: Lisää kaikki ainekset GN 1/2 150mm vuokaan ja kuumenna höyryssä kannen alla 40 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella ennen tarjoilua, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.
Kesäkeitto, keittopohjasta
Kesäkeitto, keittopohjasta

Keittopohja, Feelia 3 kg
Maito 2 kg
Vihreitä papuja tai herneitä 0,3 kg
Kukkakaalin nuppuja 0,5
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:

- Kattilassa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua. Tarkista suola

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä nesteen määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua. Tarkista suola.
Savuporo-juustokeitto, keittopohjasta
Savuporo-juustokeitto

Keittopohja, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Kylmäsavustettua riista- tai pororouhetta 0,3 kg
Koskenlaskijajuustoa 0,5 kg
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Lisää vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Sulata koksenlaskijajuusto veteen.
- Lisää loput ainekset ja kuumenna.
- Sekoita ja lisää tuore persilja ennen tarjoilua.
Jauhelihakeitto, keittopohjasta
Jauhelihakeitto, keittopohjasta

Keittopohja, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Naudan jauheliha, kypsä 1 kg
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.
Kana-maissikeitto, keittopohjasta
Kana-maissikeitto, keittopohjasta

Keittopohja, Feelia 3 kg
Vesi 1,5 kg
Kerma 0,5 kg
Broilerin kypsä suikale 0.7 kg
Maissi 0,3 kg
Curry, mausteseos 8 g
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua. Tarkista suola.
Siskonmakkarakeitto, keittopohjasta
Siskonmakkarakeitto, keittopohjasta

Keittopohja, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Makkarakuutio 1 kg
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.
Makkarakeitto, keittopohjasta
Makkarakeitto, keittopohjasta

Keittopohja, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Makkarakuutio 1 kg
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.
Tomaatti-vuohenjuustokeitto
Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaattikeitto, Feelia 3 gk
Kerma 0,3 kg
Vuohenjuusto, chevre 0,5 kg
Basilika, tuore

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Kuumenna keitto kattilassa. Lisää loput ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

- Höyryssä:
Lisää keitto, vuohenjuusto ja kerma GN 1/2 150mm vuokaan ja kuumenna höyryssä kannen alla 40 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon basilika juuri ennen tarjoilua.
Thaimaalainen kanakeitto
Thaimaalainen kanakeitto

Thai keittopohja, Feelia 3 kg
Wokkivihanneksia 0,3 kg
kypsiä broilerinlihaa 0,4 kg
kermaa tai kookoskermaa 0,3 kg

Valmistusohje
Kuumenna keitto ja lisää muut ainekset.
Voit kanan sijaan käyttää myös katkarapuja tai tofua
Tuore korianteri sopii erinomaisesti keiton yrtiksi ja suolapähkinät keiton lisukkeeksi.
Thaimaalaiset kasvikset
Thaimaalaiset kasvikset

Thai keittopohja, Feelia 3 kg
Bambun verso 0,3 kg
Herkkusieni, viipaleena 0,3 kg
Vihreä papu 0,5 kg
Porkkana, viipale 0,5 kg
Kiinankaali tai paksoi 0,5 kg
Öljy 60 g
Suolapähkinä 100 g


Valmistusohje 1/1 GN 150
Yhdistä vuokaan viipaloidut kasvikset ja suolapähkinät Sekoita joukkoon hieman öljyä. Esipaista kuumassa Uunissa 250C∘ noin 5-7 min. ”possauta” joukkoon Thai keittopohja ja kuumenna kasvikset 75C∘.

Tarjoile riisin tai nuudelin kanssa.
Kaali-jauhelihakeitto
Kaali-jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Kaalisuikaleita 0,8 kg
öljyä 50 g
Tuoretta persiljaa ja oreganoa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Liota öljy jakaalisuikaleet kattilaan ja hauduta pehmeiksi. Mittaa loput ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja lisää persilja ennen tarjoilua.

- Höyryssä: Yhdistä öljy ja kaalisuikaleet 1/2 150mm GN vuokaan. Hauduta kaaleja 120-130 asteisessa uunissa n. 1/2 h Lisää loput ainekset vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Juustoinen-jauhelihakeitto
Jauhelihakeitto, Feelia 3 kg

Vesi 1,8 kg
Koskenlaskija sulatejuustoa 0,25kg
Tuoretta persiljaa ja oreganoa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.
Tomaattinen jauhelihakeitto
Tomaattinen jauhelihakeitto

Tomaattinen jauhelihakeitto
jauhelihakeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1,5 kg
Tomaattimurska 1 kg
Tuoretta persiljaa ja oreganoa koristeluun

Valmistusohje
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.

- Höyryssä: Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ja lisää tuoreet yrtit ennen tarjoilua.
Porkkana-rucolakeitto
Porkkana-rucolakeitto

Porkkanasosekeitto, Feelia 3 gk
Rucolaa 0,1 kg
Kermaa 0,5 kg

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Kuumenna porkkanasosekeitto ja kerma kattilassa kiehuvaksi.
Soseuta rucola keittoon juuri ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Lisää porkkanasosekeitto ja kerma GN 172 150mm vuokaan ja kuumenna höyryssä kannen alla 40 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella ruicola ennen tarjoilua.
Porkkana-fetajuustokeitto
Porkkana-fetajuustokeitto

Porkkanasosekeitto, Feelia 3 gk
Fetajuustoa 0,3 kg
Kermaa 0,2 kg
Basilikaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan.
Kiehauta, lisää keittoon tuore basilika ennen tarjoilua. Voit sekoitaa keiton sauvasekoittimella, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.

- Höyryssä: Yhdistä kaikki ainekset GN 172 150mm vuokaan ja kuumenna höyryssä kannen alla 40 minuuttia. Lisää keittoon tuore basilika ennen tarjoilua. Voit sekoittaa keiton sauvasekoittimella, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.
Porkkana-inkiväärikeitto
Porkkana-inkiväärikeitto

Porkkanasosekeitto, Feelia 3 gk
Inkiväärimurska/tahna 60g
Öljyä 60 g
Kermaa 0,5 kg

Valmistusohje:
- Kattilassa:
Kuullota öljyssä inkivääriä ja lisää muut ainekset.
Kiehauta ja tarjoile. Voit sekoitaa keiton sauvasekoittimella ennen tarjoilua, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.

- Höyryssä:
Lisää kaikki ainekset GN 172 150mm vuokaan ja kuumenna höyryssä kannen alla 40 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella ennen tarjoilua, jotta rakenteesta tulee kuohkeampi.
Broileri-vuohenjuustokeitto
Broileri-vuohenjuustokeitto

Broilerikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1,5 kg
Vuohenjuusto 100 g
Persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita varoen ja lisää persilja ennen tarjolle laittoa

- Höyryssä: Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta Sekoita ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Kirkaslieminen broilerikeitto
Kirkaslieminen broilerikeitto

Broilerikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Siitake- tai herkkusieniä 100 g
Inkivääritahnaa/ rouhetta 20 g
Persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita varoen ja lisää persilja ennen tarjolle laittoa

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta Sekoita ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Itämainen broilerikeitto
Itämainen broilerikeitto

Broilerikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1 kg
Kookosmaito 1 kg
Inkivääritahnaa/ rouhetta 20 g
Tuoretta chiliä, hienonnettuna 10 g
Tuoretta korianteria 5 g

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita varoen ja lisää korianteri ennen tarjolle laittoa

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta Sekoita ja lisää korianteri ennen tarjoilua.
Kermainen broilerikeitto
Kermainen broilerikeitto

Broilerikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1,5 kg
Kerma 0,5 kg
Persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita varoen ja lisää persilja ennen tarjolle laittoa

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta Sekoita ja lisää persilja ennen tarjoilua.
Lohi-kookoskeitto
Lohi-kookoskeitto

Lohikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1 kg
Kookosmaito 1 kg
Sambal Oelek-chilitahnaa 10 g
Koranteria tai persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita varoen ja lisää yrtit ennen tarjolle laittoa

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta Sekoita ja lisää yrtit ennen tarjoilua.
Lohiseljanka
Lohiseljanka

Lohikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1,5 kg
Tomaattimurska 1 kg
Suolakurkkukuutioita 0,2 kg
Tilliä ja timjamia koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita varoen ja lisää yrtit ennen tarjolle laittoa

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta Sekoita ja lisää yrtit ennen tarjoilua.
Kermainen lohikeitto
Lohiseljanka

Lohikeitto, Feelia 3 kg
Vesi 1,5 kg
Kerma 0,5 kg
Tilliä koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita varoen ja lisää tilli ennen tarjolle laittoa

- Höyryssä: Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta Sekoita ja lisää tilli ennen tarjoilua.
Paprika-lihakeitto
Paprika-lihakeitto

Lihakeitto, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Paprikasuokaleita 0,4 kg
Sweet chili-kastiketta 0,1 kg
Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuore persilja ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita ja lisää tuore persilja ennen tarjoilua.
Linssi-Lihakeitto
Linssi-Lihakeitto

Lihakeitto, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Linssejä 0,2 kg
Öljyä 30 g
Juustokuminaa 15 g
Korianteri tuore koristeluun

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Liota linssejä tunti runsaassa vedessä ja huuhtele.
Lisää öljy ja juustokumina kattilaan. Lisää linssit ja freesaa.
Lisää lihakeittoaines javesi. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ja lisää tuoretta korianteria enne n tarjolle laittoa.

- Höyryssä:
Vähennä perusohjeen vesimäärästä 3 dl.
Liota linssejä tunti runsaassa vedessä ja huuhtele.
Lisää kaikki ainekset GN 1/2 150mm vuokaan ja keitä höyrytoiminnolla noin 30 minuuuttia. Sekoita ja lisää Tuore korianteri ennen tarjoilua.
Hapankaali-Lihakeitto
Hapankaali-Lihakeitto

Lihakeitto, Feelia 3 kg
Vesi 2 kg
Hapankaali 0,8 kg

Valmistusohje:
- Kattilasssa:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ennen tarjoilua.

- Höyryssä:
Yhdistä ainekset 1/2 150mm GN vuokaan. Vähennä veden määrästä 3 dl (kondensoituvan veden vuoksi). Höyrykeitä 30 min ilman kantta . Sekoita keitto ennen tarjoilua.
Juusteenin pannu
Juusteenin pannu

Lihakeitto, Feelia 3 kg
Kerma 0,5 kg
Kokojyväsinappi 0,12 kg
Säräjuurekset, Feelia 1,5 kg
Yhteensä 5,1 kg

Valmistusohje 1/1 GN 150
Kaada lihakeitto vuokaan. Lisää kerma ja ryytisinappi, sekoita. Siirrä massaa reunalta jättäen kolmasosan vuuasta vapaaksi juureksille. Lisää raita juureksia vuuan reunaan. Paista uunissa 150C∘ noin 1/2 h. Koristele tuoreella persiljalla.
parallax background

Kiinnostuitko?



LÄHETÄ MEILLE SÄHKÖPOSTIA JA PYYDÄ SOITTAMAAN TAI ESITTELEMÄÄN LOUNASRATKAISUJA!