Blogissa Feelian ympäristö- ja vastuullisuuspäällikkö Maria Tihinen
Teimme Feelialla sitoumuksen vuonna 2024 lisätä Sydänmerkkiin oikeuttavien tuotteiden määrää tuotevalikoimassamme tavoitteena 50 kpl Sydänmerkki-tuotteita vuoden 2024 loppuun mennessä. Tavoite saavutettiin ja palkittiin 7.5.2025 järjestetyssä Kestävän kehityksen toimikunnan ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan järjestämässä Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -seminaarissa. Mitä käytännössä teimme palkitun sitoumuksen taustatyönä?
Ravitsemukseen kohdistuva tietotarve on lisääntynyt sekä Feelian tuotevalikoiman kasvaessa, että asiakaskunnan laajentuessa. Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmäämme kuuluu keskeisenä osana laadukas tuotetietohallinta ja ravintoarvojen määrittäminen. Pohdimme selkeää ja luotettavaa tapaa viestiä sidosryhmille ruokatuotteidemme turvallisuudesta ja terveellisyydestä.

Käynnistimme Feelialla vuonna 2023 ravitsemusprojektin, jonka tavoitteena oli tuottaa ajankohtaista tietoa ravitsemuksesta, erilaisista ravitsemussuosituksista sekä erilaisista kriteereistä terveelliseen ruokavalioon liittyen. Projektin yhteydessä tehtiin tuoteanalyysi Feelian tuotteista mm. Sydänmerkkikriteerien näkökulmasta.
Ravitsemusprojektin tulokset olivat rohkaisevat, sillä ne osoittivat usean tuotekategorian tuotteiden olevan joko valmiiksi tai lähelle Sydänmerkkiin oikeuttavia kriteerejä: useiden tuotteiden suolapitoisuudet olivat maltilliset ja rasvan laatu ja määrä lähellä suositusarvoja. Tuotekehityksemme otti Sydänmerkin kriteerit yhdeksi toimintaa ohjaavaksi toimintaperiaatteeksi ja tuotevalikoimaa ryhdyttiin koostamaan käyttöoikeuden hakuprosessia varten. Ensimmäiset Sydänmerkit ilmestyivät Feelian ruokatuotteisiin vuoden 2023 lopulla.
Vastuullisuustoimenpiteet Feelialla pohjautuvat yhtiön strategiaan, toimintamme arvoihin, sertifioituihin ympäristö- ja elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiin sekä Fodelia-konsernin liiketoimintakulttuuriin. Pyrimme omalla toiminnallamme monipuolisesti edistämään ruoan kulutuksen taloudellista, sosiaalista ja ympäristöön liittyvää kestävyyttä. Ruoan ravitsemuksellisen sisällön tunteminen ja sen tarkoituksenmukainen kehittäminen on keskeinen osa vastuullisen ja ammattitaitoisen ruokapalveluntuottajan toimintaa.

Ravitsemussitoumus auttaa ja kannustaa meitä toimijana sekä sidosryhmiämme parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Tavoitteellinen ja mitattava toimenpidesitoumus on osoittautunut oivaksi työkaluksi!