Meistä

Valmista hyvää Pyhännältä ja Kokkolasta

Feelia on valmisruokailun innovatiivinen uranuurtaja, joka perustettiin vuonna 2007 Pyhännällä. Yritys valmistaa maukkaita, terveellisiä ja turvallisia valmisruokia autoklaavitekniikalla. Feelialla on keittotuotteidensa valmistamiseen kyseisellä tekniikalla voimassaoleva patentti. Kaikki Feelian ruoat valmistetaan omilla tehtailla Suomessa, Pyhännällä ja Kokkolassa.

feelia-tarina-takeasoup-700x470-c

Valmistustapansa myötä Feelian tuotteet säilyvät pitkään ja auttavat vähentämään ruokahävikkiä. Tuotteita kehitetään yhdessä asiakkaiden toiveiden ja palautteiden pohjalta. Täten Feelia onkin ketterä ja kustannustehokas kasvuyritys, joka on tullut tutuksi laajasta tuoteportfolionstaan ja asiakkaille lisäarvoa tuottavista innovatiivisista palvelukonsepteista. Näitä ovat mm. säästöä tuottava palvelumalli kunnille ja kaupungeille sekä kaupoille, kahviloille ja ravintoloille sopiva keittokonsepti Take-a-Soup.

Feelian Tarina

Mitähän kaikkea hyvää autoklaavilla saisikaan aikaiseksi?

2007

Sitä oli alkanut miettiä elintarvikealan tuotekehityspäällikkönä työskennellyt Raimo Liukko kypsentäessään perunoita kyseisellä tekniikalla, eikä ajatus antanut rauhaa. Kotiseudulta Pyhännältä löytyi Mikko Tahkola kumppaniksi yritystoimintaan, ja niinpä Feelian perustajat käärivät hihansa vuonna 2007.

2012

Monet hienoimmista innovaatioista ovat helppoja käyttää, mutta niiden taustalla on paljon työtä, kokeiluja, kehitystä ja onnistumisia. Feelialla autoklaavitekniikan kehitys tuotteiden tekemiseen alkoi riisipiirakoiden riisitäytteistä omiin ensimmäisiin valmisruokiin: lohi- ja lihakeittoon. Jo ne keräsivät syöjiltä paljon kiitosta. Feelian konsentraattikeitot saivat patentin vuonna 2012.

 

2013

Vuonna 2013 Feelialle valmistui oma ruokatehdas Pyhännälle. Samaan aikaan liiketoiminnassa tapahtui ratkaiseva kasvun käänne. Feelia päätti alkaa kysymään suoraan asiakkailtaan, mitä he haluavat. Siitä lähtien Feelian vahvan kasvun strategiaa on siivittänyt aito asiakaslähtöinen tuotekehitys ja palvelu.

2014

Feelia on tullut tunnetuksi innovatiivisesta uran uurtajuudestaan, ja esimerkiksi kaupoille ja kahviloille räätälöity valmiskeittokonsepti Take-a-Soup lanseerattiin helmikuussa 2014 Gastro-messuilla Helsingissä.

2017-2018

Ruokatehtaan laajennus otettiin Pyhännällä käyttöön vuoden 2017 alussa. Samaan aikaan aloitettiin vienti Ruotsiin sekä muihin Pohjoismaihin. Nopeasti kasvava yritys tarvitsi pian lisää tilaa, ja näin uusi elintarviketehdas valmistui vuonna 2018.

Laajennus kaksinkertaisti sekä Feelian käytössä olevat toimitilat että tuotantokapasiteetin, joka uusissa tiloissa on mahdollista nostaa vuositasolla jopa 10 miljoonaan kiloon asti.
Alkuaikoina Feelia työllisti kolme työntekijää, kun taas nykypäivänä tehtailla, markkinoinnissa, myynnissä, ja johdossa työskentelee yhteensä n. 60 henkilöä.

2019

Feelia kuuluu Fodelia-konserniin, joka listautui Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle marraskuussa vuonna 2019. Fodelia-konserniin kuuluu yhteensä 6 tytäryhtiötä.

2021

Vuonna 2021 Feelia alkoi tekemään entistä enemmän työtä kohti hiilineutraaliutta, ja liittyi osaksi Biocode Collectivea. Biocode Collectiven jäsenyys mahdollistaa yritykselle tuotekohtaisen ilmastovaikutusten arvioinnin ja niistä viestimiseen läpi koko toimitusketjun. Samana vuonna Pyhännän tehtaalla otettiin käyttöön uusi vedenkiertojärjestelmä, joka säästää jopa 80 % vettä.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat sähköpostiisi tietoa ajankohtaisista asioista sekä Feelia Foodservicen viimeisimmät kuulumiset.