Tuotevastuu

Ruoantuotantoa harkitusti

 

Feelian ydintoiminta on ruoantuotanto: vastuullisuus itse ruokatuotteiden valmistuksessa korostuu tuotannon jokaisessa vaiheessa. Raaka-ainehankinta, tuotantoprosessi sekä materiaalivalinnat suunnitellaan harkiten Lean-periaatteen mukaisesti. 

Valvottua tuotantoa

 

Feelian tuotannossa noudatetaan elintarviketurvallisuuden laatusertifikaattia FSSC 22000 Pyhännällä ja ISO 22000 Kokkolassa, mikä takaa turvallisen ja valvotun elintarviketuotannon koko elintarvikeketjussa. Sertifikaatti edellyttää tiukat elintarviketurvallisuusprosessit, auttaa tunnistamaan mahdolliset vaarat ja  kriittiset valvontapisteet sekä tunnistamaan ja määrittelemään näiden hallintakeinot. Sertifikaatin voimassaolo varmistetaan säännöllisillä auditoinneilla. Jatkuva valvonta kattaa koko prosessin.

Tuoteturvallisuus alkaa tuotekehityksestä ja sitä seurataan raaka-ainehankinnasta alkaen: tuotantoon päätyvät raaka-aineet tarkistetaan alkuperältään varmennettujen tuotetietojen pohjalta ja eräkohtaisesti varastoon saapuessa vastaanottotarkistukseen kuuluvien kontrollien mukaisesti. Tuotantoprosessin aikaiseen laadunvalvontaan kuuluu kirjaukset tuotantoerän valmistuksen eri vaiheista, valmistuneista tuotteista sekä mahdollisista poikkeamista tuotannon aikana. Tuotteiden kypsennys tehdään tuotekohtaisen ohjelman mukaisesti ja autoklaavauksessa valmistuksen aikaista lämpötilakäyrää seurataan jokaisen valmistuserän kohdalla. Jäähdytykseen on investoitu vuonna 2021 uuden Feelialle räätälöidyn kiertovesijärjestelmän rakentamisella Pyhännän tehtaalle. Jokainen valmistettu tuotantoerä tarkistetaan myyntiinhyväksynnässä ennen varastointia ja toimittamista asiakkaalle.

Tuotevastuu

Tuotteidemme tunnuslukuja

Kotimaisten raaka-aineiden suosiminen on arvokysymys

 

Raaka-aineet

Feelian käyttämien kotimaisten raaka-aineiden osuus on 78 %.

Kotimaisten raaka-aineiden suosiminen on yrityksen arvokysymys, jolla tuetaan lähituottajien elinkeinoa ja varmistetaan raaka-aineiden hyvä laatu sekä jäljitettävyys. Esimerkiksi tuoreet juurekset ja peruna hankitaan läheltä ja yhteistyökumppanina on useita sopimusviljelijöiltä.

 

Lopputuotteet

Valmistimme vuoden 2021 aikana 4,8 miljoonaa kiloa valmiita ruokatuotteita.

Kasvatimme vuoden 2022 aikana vegaanisten- ja kasvistuotteidemme määrää. Vegaanisten tuotteiden osuus oli kaikista tuotteista 24 %, kasvistuotteiden 33 % ja uusista tuotteista kasvistuotteita oli 52 %.

Hyvää Suomesta -merkki

59 tuotteellamme on Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeus. Tavoitteenamme on kasvattaa Hyvää Suomesta -valikoimaamme.

Voit tutustua Hyvää Suomesta -merkin kriteereihin tästä.

 

Ravintoarvot, kansanterveys ja hävikki

Feelian valmisruokien tuotevalikoima on laaja: tarjolla on erilaisia pääruokavaihtoehtoja keitoista kiusauksiin, kastiketuotteista kasvislisäkkeisiin. Valikoimaa löytyy perinteisistä puuroista aina juhlaviin paisteihin ja jälkiruokavanukkaisiin asti. Tuotevalikoimasta on helppo koota useamman viikon kiertävä ja ajoittain vaihtuva ruokalista.

Erityisruokavaliot on huomioitu lähtökohtaisesti laktoosittomien raaka-aineiden valinnalla sekä uusien gluteenittomien ruokatuotteiden tuotekehityksellä. Kokonaisvaltaisessa palvelumallissa erikoisruokavalioita täydennetään välitystuotevalikoiman avulla, ja yksilöllinen dieetti on mahdollista toteuttaa säilyttämällä täysi henkilötietosuoja. 

Feelian valikoima kattaa jopa 150 pääruokatuotetta:

 

Kategoriat:

keittokonsentraatit

valmiskeitot

kiusaukset

pastat

juurekset

kastikkeet

puurot

Erityisruokavaliot:

ERV-tuotesarja

gluteenittomat tuotteet (133 kpl)

maidottomat tuotteet (93 kpl)

kasvisruokatuotteet (43 kpl)

rakennemuunnellut tuotteet (3 kpl)

Tilaa uutiskirjeemme ja saat sähköpostiisi tietoa ajankohtaisista asioista sekä Feelia Foodservicen viimeisimmät kuulumiset.