Yhteiskunta ja talous

Luomme hyvinvointia

Feelian investoinnit, työllistävä vaikutus, veronmaksu ja osakeyhtiön osinkoedut omistajilleen lisäävät osaltaan taloudellista hyvinvointia suomalaisessa yhteiskunnassa. Yritys kuuluu vuonna 2022 AA-luottoluokitukseen, mikä on merkki vakiintuneesta toiminnasta, positiivisesta taustasta ja maksutavasta sekä hyvästä taloudesta. Tuotantolaitokset sijaitsevat Pyhännällä ja Kokkolassa, ja välillisesti yritys työllistää lukuisia tuottajia lähialueella sekä yrittäjiä toimitusketjuissa kautta maan.  

Taloudelliset mittarit

Feelian ainutlaatuinen ruoanvalmistus tukee luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vastaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

 

Liiketoiminnan kehitys ja kasvu

  • Asiakaspalvelun resurssien kohdennus ja palveluiden tuominen yhä enemmän digitaalisemmiksi
  • Uuden tilausjärjestelmän lanseeraus
  • Toimialaosaamisen kehittäminen

Arvon tuottaminen

  • Kohtelemme asiakkaitamme kunnioittavasti ja olemme sitoutuneet asiakaskokemuksen jatkuvaan kehittämiseen
  • Uusien palvelumallien kehittäminen
  • Asiakaslähtöinen ajattelutapa

Eettinen liiketoiminta

  • Yrityksen AA-luokitus
  • Henkilöstön palkitsemiskäytänteet
  • Pidättäytyminen kaikesta epäreilusta liiketoiminnasta, kuten petoksista, korruptiosta ja lahjonnasta

Fodelian tytäryhtiöt ovat liiketoiminnassaan sitoutuneet edistämään seuraavia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita:

Valvottua tuotantoa

Feelian tuotannossa noudatetaan elintarviketurvallisuuden laatusertifikaattia FSSC 22000 Pyhännällä ja ISO 22000 Kokkolassa, mikä takaa turvallisen ja valvotun elintarviketuotannon koko elintarvikeketjussa. Sertifikaatti edellyttää tiukat elintarviketurvallisuusprosessit, auttaa tunnistamaan mahdolliset vaarat sekä osoittaa kriittiset valvontapisteet. Sertifikaatin voimassaolo varmistetaan säännöllisillä auditoinneilla. Jatkuva valvonta kattaa mm. mikrobiologisen analysoinnin tuotteista ja tuotantovälineistä, riskiarviointia sekä omavalvontasuunnitelman noudattamista.

Tuoteturvallisuutta seurataan raaka-ainehankinnasta alkaen: tuotantoon päätyvät raaka-aineet tarkistetaan alkuperältään varmennettujen tuotetietojen pohjalta ja eräkohtaisesti varastoon saapuessa vastaanottotarkistukseen kuuluvien kontrollien mukaisesti. Tuotantoprosessin aikaiseen laadunvalvontaan kuuluu kirjaukset tuotantoerän valmistuksen eri vaiheista, valmistuneista tuotteista sekä mahdollisista poikkeamista tuotannon aikana. Tuotteiden kypsennys tehdään tuotekohtaisen ohjelman mukaisesti ja autoklaavauksessa valmistuksen aikaista lämpötilakäyrää seurataan jokaisen valmistuserän kohdalla. Jäähdytykseen on investoitu vuonna 2021 uuden patentoidun kiertovesijärjestelmän rakentamisella. Jokainen valmistettu tuotantoerä tarkistetaan myyntiinhyväksynnässä ennen varastointia ja toimittamista asiakkaalle.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat sähköpostiisi tietoa ajankohtaisista asioista sekä Feelia Foodservicen viimeisimmät kuulumiset.