Kotiruokatalo Feelian periaatteisiin kuuluu, että kaikilla on oikeus nauttia kunnon kotiruoasta. Siksi yritys on kehittänyt ammattilaiskeittiöille kymmenien tuotteiden erikoisruokavaliosarjan.

Feelia on tunnettu asiakaslähtöisestä tuotekehityksestään. Myös erikoisruokavaliosarjan kehittämisen taustalla ovat asiakkaiden toiveet. Erikoisruokavalioiden tuoteperhe täydentää myös Feelian konsepteja hoiva- ja koulusektorilla, kun kaikki ruokalistan tuotteet voidaan toimittaa samassa toimituksessa.

– Monet koulu- ja hoivapuolen asiakkaat, joille toimitamme niin sanottuja normaaliruokia, ovat jo pitempään kyselleet, eikö meiltä saisi myös erikoisruokavaliotuotteita. Esimerkiksi koululaisista arviolta 6–8 %:lla on jokin erikoisruokavalio, joten suurilla ruokapalveluyksilöillä volyymit ovat suuria. Meillä on riittävä kapasiteetti vastata tähän kysyntään, Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojala kertoo.

Erikoisruokavaliot turvallisesti ja kustannustehokkaasti

Monissa ruokapalveluyksiköissä erikoisruokavalioiden mukaiset ateriat valmistetaan itse keittiöllä. Ne ovat hyvin haavoittuvainen osa ruoan valmistusta ja usein pienen joukon vastuulla.

Valmiilla erikoisruokavaliotuotteilla valmistusta voidaan nopeuttaa, ja pitkän säilyvyyden ansiosta pystytään varmistamaan tuoteturvallisuus kaikissa tilanteissa. Tuotteiden avulla pystytään myös keventämään työntekijöiden henkistä kuormitusta ja lisäämään työnkiertoa dieettiruokien valmistuksessa.

– Feelian tuotteet ovat kustannustehokas ratkaisu asiakkaalle myös erikoisruokavalioiden osalta, Ojala lupaa. – Helpon valmistuksen lisäksi Feelian pitkään säilyvät tuotteet auttavat asiakasta vähentämään hävikkiä ja säästämään hävikkiruoan hävittämiskustannuksissa. Valmiista tuotteista ruokaa on helppo valmistaa tarjolle todellisen ruokailijamäärän mukaan tarkkailemalla menekkiä ruokailun aikana.

Monipuolinen valikoima erikoisruokavaliotuotteita

Feelian erikoisruokavaliotuotteet koostuvat pienestä määrästä komponentteja, jotka allergisoivat asiakkaita mahdollisimman vähän. Tuotteet ovat gluteenittomia, maidottomia, soijattomia, sipulittomia ja niissä on käytetty mausteena ainoastaan suolaa, jolloin ne sopivat mahdollisimman monille.

Sarjassa on sekä täysin valmiita aterioita että komponentteja, joista asiakas voi itse koota ateriat: esimerkiksi muusia, lihapullia, pihvejä ja kastikkeita. Tämä tarjoaa monipuolisuutta erikoisruokavalion mukaisten aterioiden valmistukseen.

Feelian muiden tuotteiden tavoin erikoisruokavaliosarjan kotimaisuusaste on alan keskiarvoa huomattavasti korkeampi. Tuotteet on valmistettu mahdollisimman pitkälti suomalaisista raaka-aineista ja kehitetty suomalaiseen makuun sopiviksi, viralliset ravintosuositukset huomioiden.

Tehdaslaajennus lisää mahdollisuuksia

Feelian ensimmäiset erikoisruokavaliotuotteet ovat vasta alkua.

– Vuoden 2021 tehdaslaajennuksen myötä Feelian tuotantomäärä pystytään lähivuosina kolminkertaistamaan ja meillä on mahdollisuus panostaa vieläkin voimakkaammin erikoisruokavaliotuotteisiin, Ojala lupaa.

Terveydellisistä syistä noudatettavien erikoisruovalioiden lisäksi yhä useamman kuluttajan ruokailua ohjaavat eettiset ja ekologiset periaatteet. Feelian suunnitelmissa on palvella myös tätä ruokailijaryhmää entistä monipuolisemmin kasvattamalla kasvis- ja vegaaniruokiensa valikoimaa.

Tutustu Feelian ERV-tuotteiden valikoimaan.

Tai ota suoraan yhteyttä palvelevaan myyntiimme: myynti@feelia.fi