Feelian asiakaslähtöinen ratkaisu kunnallisten ruokapalveluiden järjestämiseksi on kustannustehokas ja joustava. Se tietää kunnille säästöä – ruoan laadusta tinkimättä.

Feelian ratkaisu

Kangasalan kaupunki joutui yleisessä julkishallinnon murroksessa ja voimakkaan kasvun synnyttämissä investointipaineissa miettimään päiväkotien, koulujen ja ympärivuorokautisten hoivapalvelujen ruokahuollon järjestämisen aivan uusista lähtökohdista. Pohdintojen, vertailujen ja tarjouskilpailun tuloksena Kangasalan kaupunki antoi aiemmin itse hoitamansa ateriapalvelut Feelia Oy:n hoidettavaksi. Osapuolten välillä tehtiin viisivuotinen sopimus.

Feelian toiminnan ytimessä on palveleva, asiakaslähtöinen tuotekehitys. Kangasalaa varten kehitettiin 20–23 tuotetta täysin uudelleen. Tuotteita on nyt noin 75, ja tavoitteena on vielä laajentaa valikoimaa.

Näin se toimii käytännössä

Tuotteet kuljetetaan pusseissa Feelian tehtaalta Pyhännältä Lempäälän jakelukeskuksen kautta Kangasalle. Kastike- ja keittopohjat sekä kiusaukset, laatikkoruoat, puurot ja perunatuotteet lämmitetään jokaisessa kohteessa omissa astioissa. Peruna, riisi ja pasta keitetään itse kouluissa ja päiväkodeissa, ja myös salaatit tehdään itse.

Feelian tuotteiden kypsentäminen ei vaadi erityisosaamista ja ruoka valmistuu tarjolle tunnissa tai jopa puolessa, mikä vapauttaa henkilöstöresursseja julkisellakin puolella yhä tärkeämpään asiakaspalveluun. Kaiken kaikkiaan Pyhännältä kuljetetaan Kangasalle yli kaksi miljoonaa ruoka-annosta vuodessa.

feelia-kangasala-3-1280-720-768x432

Kallis hävikki vähentynyt

Lounaan aikana voi seurata ruuan menekkiä ja valmistaa sen mukaan lisää tarjolle. Tämä on tehokas keino vähentää kallistaa ruokahävikkiä: yhden biojätekilon hävitys maksaa 3,5 euroa ja tutkimusten mukaan jopa 1/3 oppilaista jättää kouluruoan väliin. Jos ruokailijoita on vähemmän, avaamattoman pakkauksen voi säästää seuraavalle kerralle. Feelian tuotteet säilyvät pitkään oman, patentoidun autoklaavitekniikan ansiosta.

Maistuvaa, ravitsevaa ruokaa

Ruoan tärkein ominaisuus on tietysti se, että se maistuu hyvältä. Feelian tuotteiden ansiosta kangasalalaisille tarjottava ruoka on tasalaatuista niin maultaan, rakenteeltaan kuin lämpötilaltaan. Makua ovat olleet testaamassa mm. ala- ja yläkoululaisten lahjomattomat raadit. Kun tuotteet kypsennetään paikanpäällä, ruokahalua herättelee myös tuoksu. Maittavuuden lisäksi Feelialla on huomioitu ravintosuositukset: kaikki tuotteet ovat vähäsuolaisia eikä niihin lisätä valmistusvaiheessa lisä- tai säilöntäaineita.

Feelian ratkaisulla Kangasalan kaupunki

  • säästää per annos: 10 senttiä
  • säästää per vuosi: yli 200 000 euroa
  • säästää biojätteen hävittämisessä per kilo: 3,5 €
  • on säästänyt kerralla: 7–8 miljoonan euron investoinnin uuteen keskuskeittiöön

Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen konsultaatio ateriapalvelun eri tuotantotapojen kustannusten vertailusta: myynti@feelia.fi

Tutustu Feelian joustavaan palvelumalliin kunta- ja kaupunkiasiakkaille.

Investointi keskuskeittiöön vai säästöä laadusta tinkimättä? Lataa esite ateriapalveluiden eri muotojen eduista.