Feelian kumppaniurheilija Krista Pärmäkosken kesä on sujunut hyvin. Taloprojekti alkaa olla melkein valmis, muutama asia puuttuu, mutta enää ei ole rakentajille tuttua ”raksaväsymystä” havaittavissa. Pärmäkoski palasi juuri korkeanpaikan harjoitteluleiriltä, jolla hän oli tänä vuonna jopa 4 viikkoa.

– Leiri sujui hyvin, mutta oli se kyllä todella pitkän tuntuinen. En ole ollut aiemmin korkeanpaikan leirillä 4 viikkoa. Passo Lavazèsta oli kiva vaihtaa paikkaa Livignoon, jossa voi tehdä muutakin kuin vain treenailla vaan vapaa-ajalla pääsee vaikkapa golfailemaan.

Pärmäkoski toteaa, että kenttä Italiassa oli ”aika vaikee”, mutta kierros meni mukavasti.

Kotiin paluu leiriltä on tuntunut mukavalta. Pärmäkoski on ehtinyt tehdä asioita kotona, mutta juossut myös testijuoksun Vöyrillä. Korkeanpaikan leiri ja palautuminen toimii, sillä Pärmäkoski teki Vöyrillä juoksuennätyksensä. Kunto on mennyt eteenpäin ja palautuminen toimii, sillä mielessä on ollut tasapainoksi koti- ja perhejuttuja.

– Juuri eilenkin meni 7 tuntia sisustushommissa suunnittelijan kanssa. Siinä tulee ihan kiitettävästi aktiivisuutta ja askelia. Nyt on taulut ja tavarat paikoillaan!

Syyskuu starttaa kautta vaiheittain. Seuraavaksi auton nokka osoittaa Vuokatin Rullahiihdon SM-kilpailuja 17.–18.9. Ennen marraskuun Oloksen kisaa Pärmäkoski pyörähtää leirillä Italiassa ja Lapissa. Tähän väliin mahtuu myös mediatapahtumia. Kauden startista kysyttäessä Pärmäkoski tuumaa olevansa levollisin mielin.

– Juuri nyt on hyvä ja odottavainen mieli. Harjoituskausi on kulunut hyvin ja saan vielä rakentaa kuntoa. Kauden aloitukseen on kuitenkin vielä aikaa, joten ei kiirettä.

Katse on tiukasti kiinni helmikuussa kisattavissa Planican MM-kisoissa. Tulevalla kaudella MM-kisojen päämatkat painottuvat vapaalle. Kymppi sekä pariviesti luistellaan ja yhdistelmäkisan ratkaisut tehdään yleensä vasta jälkimmäisellä 7,5 kilometrin osuudella. Perinteisellä sivakoidaan kolmekymppiä.

Krista Pärmäkosken kauden startti Oloksella 12.–13.11.2022

Kuva: Jesse Väänänen