feelia-tarina-tehdas-700x470-c

Ruokapalvelu

Feelian ruokapalvelu – maukasta turvallisesti ja vastuullisesti

Feelia-ruokapalvelu on valmisruokailun innovatiivinen uranuurtaja, joka perustettiin vuonna 2007 Pyhännällä. Yritys tarjoaa korkealaatuista ruokapalvelua valmistamalla maukkaita, terveellisiä ja turvallisia valmisruokia autoklaavitekniikalla. Feelialla on keittotuotteidensa valmistamiseen kyseisellä tekniikalla voimassaoleva patentti. Kaikki Feelian ruoat valmistetaan omilla tehtailla Suomessa, Pyhännällä ja Kokkolassa.

_______________________________________________

Feelian autoklaavitekniikka mahdollistaa ruoan valmistamisen korkeassa lämpötilassa ja paineessa, jolloin bakteerit ja myös muut mikrobit voidaan tuhota. Se takaa ruokien turvallisuuden ja pitkän säilyvyyden ilman lisäaineita tai säilöntäaineita. Tämä varmistaa, että Feelian ruoat ja ruokapalvelut ovat erittäin turvallisia ja myös terveellisiä vaihtoehtoja. 

Feelia käyttää laadukkaita raaka-aineita, jotka takaavat herkullisen ja ravitsevan lopputuloksen. Raaka-aineiden huolellinen valinta on tärkeä osa aterioittemme ja palvelumme korkeaa laatua.

feelia-tarina-tehdas-700x470-c
feelia-tarina-takeasoup-700x470-c

Asiakaslähtöinen tuotekehitys – joustavuutta ja kustannustehokkuutta

Feelian ruokapalvelut pyrkivät mullistamaan alaa kestävillä ja innovatiivisilla ratkaisuilla. Valmistustapansa ansiosta Feelian ruokapalveluiden tuotteet säilyvät pitkään ja auttavat vähentämään ruokahävikkiä, tehden ruokapalvelusta myös entistä vastuullisemman. Tuotteita kehitetään yhdessä asiakkaiden toiveiden ja palautteiden pohjalta, mikä takaa joustavan ja kustannustehokkaan kasvuyrityksen toiminnan.

Feelian ruokapalvelun laaja tuoteportfolio ja asiakkaille lisäarvoa tuottavat innovatiiviset palvelukonseptit ovat tulleet tutuiksi niin kunnille, kaupungeille, kaupoille, kahviloille kuin ravintoloillekin. Myös kouluissa ja hoivakodeissa ruokamme on jo käynyt tutuksi. Tuotevalikoimasta löytyy vaihtoehtoja eri makumieltymyksiin ja erityisruokavalioihin. Feelian valmiit ruokapalvelut ja yksittäiset ruoat tarjoavat helpon ja maistuvan vaihtoehdon kaikkiin hetkiin. Esimerkkinä tästä on säästöä tuottava palvelumalli ja Take-a-Soup -keittovalikoima, joka sopii erinomaisesti monenlaisiin tarpeisiin.

Group 102

Feelian Tarina

Mitähän kaikkea hyvää autoklaavilla saisikaan aikaiseksi

Group 102

2007

Sitä oli alkanut miettiä elintarvikealan tuotekehityspäällikkönä työskennellyt Raimo Liukko kypsentäessään perunoita kyseisellä tekniikalla, eikä ajatus antanut rauhaa. Kotiseudulta Pyhännältä löytyi Mikko Tahkola kumppaniksi yritystoimintaan, ja niinpä Feelian perustajat käärivät hihansa vuonna 2007.

2012

Monet hienoimmista innovaatioista ovat helppoja käyttää, mutta niiden taustalla on paljon työtä, kokeiluja, kehitystä ja onnistumisia. Feelialla autoklaavitekniikan kehitys tuotteiden tekemiseen alkoi riisipiirakoiden riisitäytteistä omiin ensimmäisiin valmisruokiin: lohi- ja lihakeittoon. Jo ne keräsivät syöjiltä paljon kiitosta. Feelian konsentraattikeitot saivat patentin vuonna 2012.

 

2013

Vuonna 2013 Feelialle valmistui oma ruokatehdas Pyhännälle. Samaan aikaan liiketoiminnassa tapahtui ratkaiseva kasvun käänne. Feelia päätti alkaa kysymään suoraan asiakkailtaan, mitä he haluavat. Siitä lähtien Feelian vahvan kasvun strategiaa on siivittänyt aito asiakaslähtöinen tuotekehitys ja palvelu.

2014

Feelia on tullut tunnetuksi innovatiivisesta uran uurtajuudestaan, ja esimerkiksi kaupoille ja kahviloille räätälöity valmiskeittokonsepti Take-a-Soup lanseerattiin helmikuussa 2014 Gastro-messuilla Helsingissä.

2017-2018

Ruokatehtaan laajennus otettiin Pyhännällä käyttöön vuoden 2017 alussa. Samaan aikaan aloitettiin vienti Ruotsiin sekä muihin Pohjoismaihin. Nopeasti kasvava yritys tarvitsi pian lisää tilaa, ja näin uusi elintarviketehdas valmistui vuonna 2018.

Laajennus kaksinkertaisti sekä Feelian käytössä olevat toimitilat että tuotantokapasiteetin, joka uusissa tiloissa on mahdollista nostaa vuositasolla jopa 10 miljoonaan kiloon asti.
Alkuaikoina Feelia työllisti kolme työntekijää, kun taas nykypäivänä tehtailla, markkinoinnissa, myynnissä, ja johdossa työskentelee yhteensä n. 60 henkilöä.

2019

Feelia kuuluu Fodelia-konserniin, joka listautui Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle marraskuussa vuonna 2019. Fodelia-konserniin kuuluu yhteensä 6 tytäryhtiötä.

2021

Vuonna 2021 Feelia alkoi tekemään entistä enemmän työtä kohti hiilineutraaliutta, ja liittyi osaksi Biocode Collectivea. Biocode Collectiven jäsenyys mahdollistaa yritykselle tuotekohtaisen ilmastovaikutusten arvioinnin ja niistä viestimiseen läpi koko toimitusketjun. Samana vuonna Pyhännän tehtaalla otettiin käyttöön uusi vedenkiertojärjestelmä, joka säästää jopa 80 % vettä.

Vastuullisuus ruokapalvelussa – tekoja, ei vain lupauksia

Yrityksen toiminta perustuu kestävän tulevaisuuden rakentamiseen sekä asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseen. Ruokapalvelumme panostavat vastuullisuuteen kaikilla osa-alueillaan. Ruokapalvelun vastuullisuus ulottuu yrityksen johtamisesta aina tuotantoon, tuotekehitykseen ja teknologiaan asti.

Nyky-yhteiskunnassa ruokaa tuotetaan ja kulutetaan nopeammin kuin koskaan ennen, mikä korostaa vastuullisuuden merkitystä ruoan ostopäätöksiä tehdessä. Yhä useammat kuluttajat haluavat tehdä vastuullisia valintoja, myös ruoan suhteen. Feelia tarjoaakin asiakkailleen ruokapalvelut ja ateriat, joiden ansiosta he saavat mahdollisuuden nauttia maistuvista aterioista, jotka ovat valmistettu kestävällä tavalla. Valitsemalla Feelian ruokapalvelut, sinäkin voit olla mukana tärkeässä muutoksessa kohti kestävämpää huomista. Feelian ruokapalveluiden kohdalla vastuullisuus on strategian ytimessä, ja yritys pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa entistä kestävämmäksi. 

Tutustu sivustoomme niin löydät maukkaitten ruokapalveluiden uskomattoman herkullisen maailman, joka tarjoaa ratkaisut niin arkeen kuin juhlaan. Yrityksemme loihtii makunystyröitä hellivää ruokaa ja ruokapalveluja juuri suomalaiseen makuun. Niitä arvostetaan myös kouluissa ja päiväkodeissa, joiden ruokapalveluista ja ateriapalveluista saamme lämmintä kiitosta. 

Tervetuloa Feeliaan – missä maukas ruoka kohtaa vastuullisen valinnan!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat sähköpostiisi tietoa ajankohtaisista asioista sekä Feelia Foodservicen viimeisimmät kuulumiset.