Pitkä kausi alkaa tulla päätökseensä ja Anniina Kortetmaan silmissä siintää kauden kruunaava Suomi-Ruotsi-maaottelu, joka käydään Ruotsissa 4.–5.9.2021. Kausi on sujunut hyvin, ja Kalevan kisoista kotiin tuomisina tuli 100 metriltä hopea ja 200 metriltä pronssi.

Tämä on ensimmäinen osa kahdesta artikkelista, jossa kerrotaan kumppaniurheilijamme Anniina Kortetmaan ja yrityksemme kuulumisia.

Urheilijan kolmio: ravinto, harjoittelu, lepo ja kehitys

Kisakausi on lopuillaan, joten treeniä on tullut vähän. Kortetmaa on tehnyt hermostoa herätteleviä treenejä, niin sanottuja ”alivetoja” eli 60–80 metrin juoksuja ja paljon lajinomaista treeniä. Hän kertoo, että hänellä on tapana tehdä 9 päivän herkistelyjakso ennen loppukauden kisoja. Kortetmaa odottaa kovasti Suomi–Ruotsi-maaottelua, sillä maaottelussa tunnelma on aina katossa, ihan vain jo Suomi–Ruotsi asettelun vuoksi.

Kortetmaa on kokeillut kaudella Feelia Lohikeittoa, Lapin riistakeittoa ja Kaalilaatikkoa. Ruoka maistuu Kortetmaalle monipuolisesti, ja hän on tarkka vain siitä, että ruoka syödään mahdollisimman nopeasti suorituksen jälkeen, jotta palautuminen lähtee käyntiin.

– Feelian ruoat ovat helpottaneet arkeani huomattavasti. Minun ei tarvitse ”Feelia-päivänä” tuhlata aikaa kauppareissuun, vaan tiedän, että minulla on saatavilla terveellistä ja maukasta ruokaa nopeasti. Etenkin jos tiedän, että seuraavana päivänä on kahdet treenit, niin Feelian ruuilla on suuri merkitys, Kortetmaa kertoo.

Entäpä kilpailupäivien ruokailu? Kortetmaalla on ratkaisu tähänkin. Hän on lämmittänyt ruokaa termokseen, joten se on kätevästi saatavilla. Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojala, nimeää muutaman suosituksen, jotka sopivat urheilijalle mainiosti.

– Urheilijalle voisin suositella erityisesti Feelia Jauhelihalasagnettea tai Tonnikala-, ja Broileripastavuokaa. Näissä on hyvin proteiinit ja hiilihydraatit balanssissa. Vuokaruokamme ovat helppoja ja nopeita valmistaa uunissa, ja lisää maukkuutta voi tuoda omalla gratiinikastikkeellamme. Nämä kolme ovat myös kouluruokailun listasuosikkeja, toteaa Ojala.

Anniina-ja-Jukka-768x432

Anniina Kortetmaa tähtää ensi vuoden EM-kilpailuihin

Loppukausi ja ensi vuoden EM-kilpailut

Kortetmaa toteaa, että kausi on ollut oikein mainio, onhan ennätyksiäkin tullut rikottua. Kalevan kisat ovat kokonaisuutena rankka ja kova viikonloppu. Urheilijan suoritukseen liittyy fyysisyyttä, mutta myös psykologista peliä. Kortetmaa kertoo, kuinka ei ole ottanut koskaan varaslähtöä, mutta alkukaudesta tuli hieman jäätyä telineisiin.

– EM-hallikisoihin mentäessä päätin, että nyt en varmasti jää telineisiin! Olin ajatellut, ettei tällaisella ajattelutavalla ole väliä, sillä kun asetut telineille, niin et ajattele lähtölaukausta. Kävi kuitenkin niin, että päätökseni piti ja vaikutti suoritukseeni siten, että sain elämäni startin.

Suomi-Ruotsi-maaottelun viestin merkitys on EM-kisajoukkueelle suuri. Viestijuoksun kahden tuloksen keskiarvo vie rankingiin ja rankingista pääsee tietty määrä joukkueita kisoihin. Kortetmaa kertoo, kuinka normaalisti jatkoon pääsee tulosrajoilla, mutta nyt pitäisi juosta mahdollisimman kova viestiaika.

– Viestikisoja juostaan yleisesti todella vähän, ja ehdimme juoksemaan ensi kesänä ennen EM-kisoja yhdessä ehkä yhden viestin. Siksi Suomi–Ruotsi-maaottelulla on tärkeä rooli, sillä se on yksi tuloksistamme.

Loppujen lopuksi viestiin pääsevät parhaan tuloksen juosseet juoksijat. EM-kisojen joukkue valitaan parhaan kunnon mukaan, ja ensi kesän kunto ratkaisee. Tämä kausi on sujunut Kortetmaalla hienosti, joten jäämme odottamaan ensi kevättä.